Natuurlijk bouwen, gezond wonen.

Wie beslist om ecologisch te bouwen, denkt vaak in de eerste plaats aan een beter leefmilieu. Maar weet dat ecologisch bouwen ook goed is voor jezelf. Veel traditionele bouw- en isolatiematerialen bevatten chemische stoffen met verhoogde risico's voor je gezondheid. Vandaag kan je nochtans voor hetzelfde budget met 100% natuurlijke grondstoffen een woning bouwen die minstens even kwalitatief en energiezuinig is.

PUUR is een dynamisch aannemingsbedrijf met jarenlange ervaring in strobouw en kalkhennepbouw. Wil je meer informatie over bio-ecologisch bouwen of ben je benieuwd hoe jouw bouwplan kan uitgevoerd met niet-toxische materialen? Contacteer ons dan zeker. Een gepassioneerd team staat voor je klaar!

 
 

Neem een kijkje in een bio-ecologische woning

Een gebouw dat bestaat uit 100% natuurlijke materialen voelt anders aan dan een traditioneel gebouw: Muren die ademen, een natuurlijke klimaatregeling, een buitengewoon goeie akoestische isolatie. Kom langs tijdens onze kijkdagen en voel zelf het verschil.  

Bekijk data
 

Ontvang persoonlijk advies

Heb je vragen over bio-ecologisch bouwen of zoek je een aannemer? Contacteer ons dan zeker. Tijdens een persoonlijke gesprek bekijken we je bouwplannen in detail en stellen we een oplossing voor op maat van je project.  

Spreek met één van onze experts

PUUR blogt

Het is onze missie om meer bewustheid te creëren rond de impact van bouwmaterialen op de mens en haar omgeving. Bio-ecologisch bouwen is dé bouwwijze van de toekomst. Daarom delen wij onze kennis via onze blog! 

Bekijk artikels

Vind een bio-ecologisch architect

Beslis je om bio-ecologisch te bouwen dan zal je in de eerste plaats zelf keuzes moeten maken rond materialen, technieken. Daarnaast is het belangrijk om met een architect te werken die ervaring heeft met bio-ecologisch bouwen.

Bekijk de lijst

 

woensdag 7 september 2016

Ecobuild, Ecoconstruction en VIBE organiseren ‘de week van het stro’, een ideale gelegenheid om de vele voordelen van strobalenbouw in de schijnwerpers te zetten.
 

donderdag 9 juni 2016

Het project van Martens Van Caimere architecten in Geraardsbergen waar PUUR als bouwpartner aan meegebouwd heeft, dingt mee als één van de acht projecten voor de Ecobouwers Renovatie van het jaar …
 

maandag 23 mei 2016

Hoewel bio-ecologisch bouwen steeds populairder wordt, heerst er in de bouwwereld toch nog koudwatervrees om natuurlijke materialen zoals stro of kalkhennep te gebruiken. Het is minder gekend en e…