Natuurlijk bouwen, gezond wonen.

Wie beslist om bio-ecologisch te bouwen, denkt vaak in de eerste plaats aan een beter leefmilieu. Maar weet dat natuurlijk bouwen ook goed is voor jezelf. Veel traditionele bouw- en isolatiematerialen bevatten chemische stoffen met verhoogde risico's voor je gezondheid. Vandaag kan je nochtans voor hetzelfde budget met 100% natuurlijke grondstoffen een woning bouwen die minstens even kwalitatief en energiezuinig is.

PUUR is een dynamisch aannemingsbedrijf met jarenlange ervaring in strobouw en kalkhennepbouw. Wil je meer informatie over bio-ecologisch bouwen of ben je benieuwd hoe jouw bouwplan kan uitgevoerd met niet-toxische materialen? Contacteer ons dan zeker. Een gepassioneerd team staat voor je klaar!

 
 

Neem een kijkje in een bio-ecologische woning

Een gebouw dat bestaat uit 100% natuurlijke materialen voelt anders aan dan een traditioneel gebouw: Muren die ademen, een natuurlijke klimaatregeling, een buitengewoon goeie akoestische isolatie. Kom langs tijdens onze kijkdagen en voel zelf het verschil.  

Bekijk data
 

Ontvang persoonlijk advies

Heb je vragen over bio-ecologisch bouwen of zoek je een aannemer? Contacteer ons dan zeker. Tijdens een persoonlijk gesprek bekijken we je bouwplannen in detail en stellen we een oplossing voor op maat van je project.  

Spreek met één van onze experts

PUUR blogt

Het is onze missie om meer bewustheid te creëren rond de impact van bouwmaterialen op de mens en haar omgeving. Bio-ecologisch bouwen is dé bouwwijze van de toekomst. Daarom delen wij onze kennis via onze blog! 

Bekijk artikels

Vind een bio-ecologisch architect

Beslis je om bio-ecologisch te bouwen dan zal je in de eerste plaats zelf keuzes moeten maken rond materialen, technieken. Daarnaast is het belangrijk om met een architect te werken die ervaring heeft met bio-ecologisch bouwen.

Bekijk de lijst

 

vrijdag 8 september 2017

Oostende bouwt een energiezuinige èn gezonde stadscrèche die tegen de lente van 2018 plaats zal bieden aan 72 kinderen. PUUR werkt samen met BAST architects & engineers en Bouwbedrijf Furnibo nv m…
 

woensdag 1 maart 2017

Hoe sterk een stenen en houten woning is, dat is algemeen bekend. Maar hoe sterk is stro? Die vraag stelde Marcel van Thilt zich in zijn consumentenprogramma ‘Wonen.tv’. Marcel nam de proef op de …
 

maandag 17 oktober 2016

Tijdens de Ecobouwers Opendeur op 5 & 6 en 11, 12 & 13 november zetten meer dan 150 huiseigenaars hun ecologische woning open. Benieuwd aan welke woningen PUUR heeft meegebouwd? Wij zetten ze graa…