Architect: MVC Architecten
Fotograaf: Cedric Verhelst

 

Ecologisch renoveren met kalkhennep

Renoveren is veruit de meest ecologische en voordelige manier van bouwen. Je spaart heel wat bouwmaterialen uit en door oude elementen zoals de originele balken of mooie binnendeuren opnieuw te verwerken, kan je de sfeer en charme van de oude woning deels behouden.  Meer dan 50% van de woningen in Vlaanderen dateert van voor 1970. Dat betekent dat ze energetisch eindeloos achterop hinken. De meest waardevolle investering die je bij de renovatie van zo een woning kan doen is dus isoleren.

Zowel met het oog op je gezondheid als uit ecologische overwegingen vermijd je best het gebruik van synthetisch isolatiemateriaal. Dat biedt overigens ook geen oplossing voor de vochtproblemen waar oude woningen vaak mee kampen. Dankzij haar bijzondere eigenschappen is kalkhennep een volwaardig ecologisch alternatief. Het werkt isolerend, de hennep heeft een vochtregulerende werking en het materiaal is luchtdoorlatend. Je creëert er een aangenaam binnenklimaat mee en een gezonde thuis voor jou en voor je gezin.

Als bio-ecologisch aannemer werkt PUUR uitsluitend met kalkhennep om bestaande muren te isoleren.  Het mengsel wordt manueel aangebracht of indien mogelijk wordt er gebruik gemaakt van prefab elementen. Ook voor dakvernieuwing en vloerisolatie is kalkhennep ten zeerste aangewezen als isolatiemateriaal.

Wil je meer weten over het inzetten van kalkhennep in renovatieprojecten? Lees er alles over via onderstaande knop.

Meer lezen over renoveren met kalkhennep?

 

Meer info?

Ben je overtuigd dat je PUUR en gezond wil bouwen en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Of heb je nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op. Een enthousiast team van ecologische bouwexperts staat voor je klaar. 

Spreek met één van onze experts