Natuurlijk bouwen, gezond wonen.

Wie beslist om bio-ecologisch te bouwen, denkt vaak in de eerste plaats aan een beter leefmilieu. Maar weet dat natuurlijk bouwen ook goed is voor jezelf. Veel traditionele bouw- en isolatiematerialen bevatten chemische stoffen met verhoogde risico's voor je gezondheid. Vandaag kan je nochtans voor hetzelfde budget met 100% natuurlijke grondstoffen een woning bouwen die minstens even kwalitatief en energiezuinig is.

PUUR is een dynamisch aannemingsbedrijf met jarenlange ervaring in strobouw en kalkhennepbouw. Wil je meer informatie over bio-ecologisch bouwen of ben je benieuwd hoe jouw bouwplan kan uitgevoerd met niet-toxische materialen? Contacteer ons dan zeker. Een gepassioneerd team staat voor je klaar!

 
 

Neem een kijkje in een bio-ecologische woning

Een gebouw dat bestaat uit 100% natuurlijke materialen voelt anders aan dan een traditioneel gebouw: Muren die ademen, een natuurlijke klimaatregeling, een buitengewoon goeie akoestische isolatie. Kom langs tijdens onze kijkdagen en voel zelf het verschil.  

Bekijk data
 

Ontvang persoonlijk advies

Heb je vragen over bio-ecologisch bouwen of zoek je een aannemer? Contacteer ons dan zeker. Tijdens een persoonlijk gesprek bekijken we je bouwplannen in detail en stellen we een oplossing voor op maat van je project.  

Spreek met één van onze experts

PUUR blogt

Het is onze missie om meer bewustheid te creëren rond de impact van bouwmaterialen op de mens en haar omgeving. Bio-ecologisch bouwen is dé bouwwijze van de toekomst. Daarom delen wij onze kennis via onze blog! 

Bekijk artikels

Vind een bio-ecologisch architect

Beslis je om bio-ecologisch te bouwen dan zal je in de eerste plaats zelf keuzes moeten maken rond materialen, technieken. Daarnaast is het belangrijk om met een architect te werken die ervaring heeft met bio-ecologisch bouwen.

Bekijk de lijst

 

vrijdag 18 oktober 2019

De Ecobouwers Opendeurdagen komen er weer aan. Gedurende twee weekends stellen eigenaars van duurzame en energiezuinige woningen hun deuren open en kan je dus rechtstreeks van de bewoners of toeko…
 

maandag 23 april 2018

In april werd er in het tijdschrift Ik Ga Bouwen en Renoveren een artikel gepubliceerd over de unieke eigenschappen en nieuwe toepassingen van kalkhennep. Het artikel benadrukt dat isoleren een cr…
 

zaterdag 18 november 2017

Neem een kijkje in een bio-ecologische woning Inspiratie opdoen voor je bouw- of verbouwproject is altijd leuk. Wil jij een milieuvriendelijke en energiezuinige woning bouwen met een gezond en…