Lees het artikel over kalkhennep in Ik Ga Bouwen & Renoveren

Er is in de media steeds meer aandacht voor natuurlijke materialen zoals kalkhennep. In april werd er in het tijdschrift Ik Ga Bouwen en Renoveren een artikel gepubliceerd over de unieke eigenschappen en nieuwe toepassingen van kalkhennep. 

Het artikel benadrukt dat isoleren een cruciale prioriteit is in de hedendaagse bouw en architectuur maar dat er vaak enkel wordt gesproken over de warmtegeleidbaarheid van een materiaal – de befaamde “lamdawaarde” (λ). Nochtans zijn er tal van andere eigenschappen van tel vooraleer je kan spreken over een kwalitatief isolatiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan akoestiek, vochtregulerende eigenschappen, warmtedoorslagtijd, impact op de gezondheid, plaatsingsgemak, milieuvriendelijkheid...
In dit artikel kijkt men verder dan de lamdawaarde en maakt men het terechte besluit dat kalkhennep een zeer goed alternatief is voor traditionele isolatiematerialen.

Bij de publicatie worden enkele foto's getoond van een project van PUUR. Het artikel werd geschreven door Wim Huntjens van BAS Bouwen, een kenniscentrum met expertise in toekomstgericht en energiezuinig bouwen. Je kan de digitale versie bekijken op de website van VIBE.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Stel je vraag hier. Je ontvangt snel een antwoord.