Oude boerderij werd gerenoveerd met eerlijke materialen

Merel koos voor een grondige renovatie van een oude hoeve in Herent. De sfeer en het circulaire karakter van de oude boerderij kregen terug een plaats in de gerenoveerde woning met natuurlijke materialen en technieken voor de toekomst. In samenspraak met BC Architects en PUUR-BOUWEN werd er rekening gehouden met de geschiedenis van oude boerderijen en het gebruik van eerlijke materialen.
Merel omschrijft haar woning als een warme hoeve in een landelijk gebied dat dateert van 1906.  Aangezien ze een rustgevende en warme sfeer wou, heeft ze gekozen voor warme materialen zoals hout en muren in leempleister. BC Architects  kwam haar tegemoet in haar wensen door het circulaire karakter van oude hoeven te laten heropleven. Dit werd gedaan doormiddel van duurzame en eerlijke materialen waarvan de oorsprong gekend is. Er werd gekozen voor de expertise van atelier PUUR-bouwen door middel van prefab. Modulaire houtskeletbouw, met kalkhennep en cellulose in wand- en dakelementen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van schelpen met kurk  als circulaire uitvullingslaag onder  de vloeren.
Merel vond de samenwerking tussen aannemer en architect optimaal, er werd naar haar geluisterd en ze werd in haar behoeften tegemoet gekomen. PUUR-BOUWEN heeft van begin tot einde geholpen, samen met BC Architects waren dit voor haar eerlijke en oplossingsgerichte partners. Er konden voortdurend aanpassingen gedaan worden zonder een grote impact te hebben op het project en budget. Dat is het voordeel van circulair bouwen. Merel woont reeds in haar gerenoveerde hoeve en ervaart haar woning als een gezonde leefomgeving dankzij het gebruik van natuurlijke materialen.