Stadsbestuur Oostende bouwt een nieuw gebouw voor kinderdagverblijf Wiegelied: in totaal 880 vierkante meter ruimte waar 72 kinderen zullen worden opgevangen. Er wordt gebruik gemaakt van strobalen in een houtskeletbouw. De muren worden bekleed m…
 
Deze bestaande bungalow werd omgevormd tot hedendaagse ééngezinswoning. De eigenaars besteedden maximaal aandacht aan isolatie en luchtdichting. Om een duurzame, isolerende gevel te verkrijgen werd gekozen voor kalkhennep. Het unieke uitzicht van…
 
De ruwbouw van deze nieuwbouwvilla in Heusden werd in amper drie dagen tijd opgetrokken met prefab kalkhennep wanden. Deze moderne villa bevat twee bouwlagen. Als buitenafwerking werd gekozen voor een witte pleister met houten accenten. Aan de bi…
 
Stef en Leen verbouwden enkele stallen van deze oude vierkantshoeve (uit de eerste helft van de negentiende eeuw) tot een lichte, harmonieuze en energievriendelijke woonst.  In hun materiaalkeuze waren zij consequent ecologisch. Zo min mogelijk p…